امروز : یکشنبه 6 اسفند 1396
مجله اینترنتی لوپر
منوی سایت


182 بازدید

طرز تهیه غذای محلی دلمه برگ مو بروجردی

دسته بندی : طرز تهیه انواع غذا کد مطلب : 2391

طرز تهیه غذای محلی دلمه برگ مو بروجردی

دلمه برگ مو بروجردی از غذاهای محلی بروجرد است. دلمه برگ مو بروجرد علاوه بر مواد معمول دلمه در دیگر مناطق، باقلا و ماست کم چرب دارد و در اصل در تهیه آن از روغن حیوانی استفاده می شود.

دلمه برگ بروجردی

مواد لازم برای دلمه برگ مو اصیل بروجردی

  • برگ مونازک 30 عدد
  • تره، پیازچه، شوید، مرزه، ترخون، نعناع، گشنیز و جعفری ریز خرد شده 4 پیمانه
  • باقلا خشک یک پیمانه یا تازه 2 پیمانه
  • ماست ترش یک کیلو
  • برنج ایرانی سه پیمانه
  • روغن 4 قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان دلخواه
  • یک عدد پیاز ریز خرد شده

طرز تهیه دلمه برگ مو اصیل بروجردی

پیاز را در روغن تفت داده سبک شود، سبزی را اضافه نموده همراه با پیاز تفت می دهیم، زردچوبه نمک و فلفل را اضافه نموده تفت می دهیم کنار می گذاریم، برنج را در آب جوش و نمک می جوشانیم یکی دو جوش که زد و نیمپز شد آبکش می کنیم، باقلا را اگر خشک باشد نیمپز نموده و اگر تازه باشد بصورت خام استفاده می نماییم.

برنج، باقلا، سبزی و پیاز تفت داده شده و ماست را با هم مخلوط نموده نمک آن را اندازه نموده و درون برگها بصورت تک تک و بقچه ای می پیچیم ته قابلمه را چرب نموده برگ مو می چینیم و روی آن دلمه ها را از کنار دیواره قابلمه چیده تا به وسط آن برسیم در آخر برای آنکه دلمه ها باز نشود یک ظرف مانند سینی یا بشقاب که درون قابلمه جا شود روی دلمه ها قرار می دهیم.

به آن مقدار دو لیوان آب جوش اضافه نموده و درب قابلمه را با دمکن گذاشته و روی شعله ملایم قرار می دهیم تا پخته و دم بکشد. لازم است ذکر شود اگر کسی بخواهد گوشت هم به سفره ای که دلمه در آن سرو می شود داشته باشد گوشت را بصورت آبگوشت بدونه حبوبات پخته و هنگام سرو دلمه گوشتهای پخته شده را روی ظرف دلمه قرار می دهد.

دلمه برگ مو

نکات تکمیلی در مورد دلمه برگ مو

  • دلمه برگ مو جزو غذای محلی - لرستان میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 1 ساعت و 0 دقیقه
  • و زمان و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد
  • دلمه برگ مو را می توانید در وعده نهار - شام - پیش - سرو کنید
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد
منبع : ویکی کتاب

تاریخ انتشار : دوشنبه 22 خرداد 1396
اشتراک گذاری :
مطالب پیشنهادی مرتبط
نظرات شما درباره این مطلب

اختیاری
= 4 + 5
- نظرات پس از تائید نمایش داده خواهند شد.
- نظراتی که در آنها به شخص خاصی توهین شده باشد ، تائید نخواهد شد.
- نظراتی که به عکس های بالا یا سایت مرتبط نباشد ، تائید نخواهد شد.
- نظرات خیلی کوتاه تائید نخواهد شد.