آرشیو موضوعی
جدیدترین مطالب






11795 بازدید
طرز تهیه شیرینی باقلوا
separtor
دسته بندی : آموزش پخت کیک و شیرینی کد مطلب : 96

باقلَوا گونه ای است که در کشورهای ایران ، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطق روسیه تهیه می‌شود. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه نیز هست .

باقلوا در ایران به شکل‌های مختلف همچون لوزی ، مربعی و لوله‌ای و در انواع طعم‌های پسته ای ، بادامی، نارگیلی و غیره با مواد اولیه نظیر : گلاب ، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر ، زرده تخم مرغ ، خاکه قند ، شیر ، روغن تهیه می‌شود . باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو (باکی پاخلاواسی) از مشهورترین باقلواها می‌باشند . در ایران این شیرینی در شهرهای قزوین ، یزد و تبریز تهیه می‌شود .

مواد لازم برای تهیه شیرینی باقلوا

- شکر : 280 گرم
- آرد گندم : 250 گرم
- شیر : 100 گرم
- پودر بادام : 120 گرم
- روغن مایع : 100 گرم
- گلاب : 150 گرم
- تخم مرغ : سه عدد زرده
- وانیل : یک چهارم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر :  نصف قاشق مربا خوری
- پودر هل : یک قاشق مربا خوری

- وردنه برای باز کردن خمیر و گاز فردار، 120 گرم بادام آسیاب شده (یا پسته یا گردو)


با این مقدار مواد لازم به اندازه 60 تکه ”‌باقلوا“خواهیم داشت.

طرز تهیه شیرینی باقلوا - تصویری

مراحل کار و میزان مواد لازم برای تهیه باقلوا در شکل بالا  به ترتیب از چپ به راست نشان داده شده است .


برای تهیه شیرینی باقلوا :

- جمعاً 280 گرم شکر نیاز می‌باشد . یک لیوان شکر معادل 200 گرم برای شربت باقلوا و 60 گرم شکر حدود چهار قاشق غذاخوری برای وسط باقلوا و یک قاشق شکر (20 گرم) برای روی باقلوا، جمعاً 150 گرم یا یک پیمانه گلاب نیاز می‌باشد. 130 گرم برای شربت باقلوا و یک قاشق غذاخوری برای روی خمیر باقلوا

- یک چهارم قاشق چای خوری وانیل، نصف قاشق مرباخوری بیکینگ پودر

- یک قاشق مرباخوری پودر هل، صد گرم شیر(معادل نصف پیمانه)

- صد گرم روغن مایع (حدود یک فنجان یا صف پیمانه)، 250 گرم آرد گندم حدود 12 قاشق غذاخوری سرپر (معادل دو پیمانه)

-  سه عدد زرده تخم مرغ


طرز تهیه شیرینی باقلوا

طرز تهیه خمیر باقلوا:
دو عدد زرده تخم مرغ، صد گرم شیر، چهل گرم روغن مایع (دو قاشق غذاخوری)، نصف قاشق مرباخوری بیکینگ پودر و یک چهارم قاشق چای‌خوری وانیل را با هم مخلوط می‌کنیم. سپس آرد را کم کم اضافه می‌کنیم

طرز تهیه خمیر باقلوا

بعد از آنکه مایه کمی سفت شد، آن را با قاشق هم می‌زنیم و دوباره آرد اضافه کرده و با دست ورز می‌دهیم تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و کمی حالت روغنی پیدا کند. سپس حداقل برای 2 الی 3 ساعت آن را در یک کیسه نایلون گذاشته تا بماند.

باقلوا


120 گرم بادام آسیاب شده (یا گردو یا پسته)، شصت گرم شکر و یک قاشق مرباخوری پودر هل را با هم مخلوط می‌کنیم.

tarz tahiye shirin baglava

روی یک تخته کمی آرد پاشیده، خمیر را روی آن می‌گذاریم و آن را به چهار قسمت مساوی تقسیم می‌کنیم و هر قسمت را با وردنه باز می‌کنیم.

خمیر شیرینی باقلوا

سینی با لبه یک سانتیمتری را برداشته، ته آن را کمی چرب می‌کنیم. یک لایه از خمیر را ته سینی انداخته، با قلمو کمی گلاب روی خمیر می‌مالیم و بعد مخلوط پودر بادام روی آن می‌ریزیم و به همین ترتیب ادامه می‌دهیم تا 4 لایه خمیر و 3 لایه پودر بادام روی هم قرار گیرد. لایه‌ها را با دست کمی فشار می‌دهیم تا کمی فشرده شود.

باقلوا

یک قاشق روغن روی خمیر آخر مالیده، آن را به صورت لوزی برش می‌دهیم سپس بقیه روغن (50 گرم روغن مایع) را با قلمو روی آن می‌مالیم. یک زرده تخم مرغ، کمی زعفران آب کرده و یک قاشق پودر شکر را مخلوط کرده، روی آن می‌مالیم و بعد کمی مخلوط پودر بادام روی لوزی‌ها می‌ریزیم تا باقلوا برای پخت آماده شود.

آموزش تصویری پخت شیرینی عید 92


سینی باقلوا را ابتدا در طبقه پایین فر با حرارت 160 درجه سانتی‌گراد (تقریباً متوسط) برای مدت 15 دقیقه قرار می‌دهیم و بعد 10 دقیقه با همان حرارت در طبقه بالای فر قرار می‌دهیم.

برای تهیه شربت باقلوا 200 گرم شکر و 130 گرم گلاب را روی حرارت گذاشته تا به جوش آید. سپس باقلواهای پخته شده را از فر بیرون آورده تا کمی سرد شود بعد شربت داغ را روی آن ریخته تا باقلوا آماده پذیرایی شود.

طرز تهیه شیرینی باغلوا

می‌توان باقلوا را پسته ای، بادامی یا گردویی تهیه کرد.
شیرینی باقلوای شما آماده است و می توانید نوش جان کنید . لازم به ذکر است که در کل باقلوا 3900 کیلو کالری و در هر عدد باقلوا 65 کیلو کالری وجود دارد ... 

آموزش پخت باقلوا

 




تاریخ انتشار : سه شنبه 22 اسفند 1391
محبوبترین های : آموزش پخت کیک و شیرینی
جدیدترین های : آموزش پخت کیک و شیرینی
نظرات کاربران
separtor
نام :
ایمیل : اختیاری
نظر :

- نظرات پس از تائید نمایش داده خواهد شد .
- نظراتی که در آنها به شخص خاصی توهین شده باشد ، تائید نخواهد شد .
- نظراتی که به مطلب بالا مرتبط نباشد ، تائید نخواهد شد .
- از ارسال نظرات تکراری خوداری فرمائید .

جدیدترین مطالب
پربازدید ترین مطالب